ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟ BLOG

Όποια/όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την προσπάθειά μου,μπορεί να το κάνει με μια δωρεά μέσω PayPal στον λογαριασμό : ovitrouvios@yahoo.gr

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλές αναγνώσεις !

ΕΛΛΗΝ ΑΛΚΙΜΟΣ

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης μέλος πλέον της «Αθηναϊκής Λέσχης» των μεγαλοαστών



Αυτό αναφέρει η εφημερίδα VETO στο πρωτοσέλιδο της....Τι είναι όμως η Αθηναϊκή Λέσχη;
Eντονη φημολογία ἐχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια για το ρόλο της λέσχης.... Η επιρροής της φαίνεται να είναι μεγαλύτερη και από αυτή της Εβραϊκής Στοάς...

Η ΑΘηναϊκή Λέσχη αριθμεί σήμερα περίπου 1.000 μέλη, σύμφωνα με τους όρους του καταστατικού. Για να γίνει κανείς μέλος στην Αθηναϊκή Λέσχη, πρέπει να προταθεί από δύο μέλη με πενταετή θητεία. «Επειτα υπόκειται σε εκλογή από τη γενική συνέλευση».  


Η ψηφοφορία είναι μυστική, δεν επιτρέπεται εξουσιοδότηση, υπάρχει μία λίστα «και διαγράφουμε οποιον δεν θέλουνε».
Αυτό γίνεται 2 φορές το χρόνο, με αποτέλεσμα πολλές αιτήσεις να εκκρεμούν. Η ετήσια συνδρομή είναι 700 ευρώ και η εγγραφή 1.500 ευρώ.
Οι υπουργοί θεωρούνται αυτομάτως μέλη και δεν χρειάζεται να περάσουν τη διαδικασία έγκρισης. «Τα τελευταία χρόνια, ο μέσος όρος ηλικίας των μελών έχει μειωθεί. Παλαιότερα, ο μέσος όρος ηλικίας ήταν 70. Τώρα είναι γύρω στα 60. Ο νεότερος είναι 35 ετών. Για να γίνεις μέλος βέβαια πρέπει να έχεις συμπληρώσει τα 30 ...;», λέει ο κύριος Παπαηλιού, χαιρετώντας δύο παλαιά μέλη που μόλις κάθισαν στο «Φλυαριτήριον».
Οι πολιτικοί συνιστούν ελάχιστο ποσοστό μελών. Οι περισσότεροι είναι γιατροί, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, ανώτατοι δικαστικοί και πρεσβευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου