ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟ BLOG

Όποια/όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την προσπάθειά μου,μπορεί να το κάνει με μια δωρεά μέσω PayPal στον λογαριασμό : ovitrouvios@yahoo.gr

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλές αναγνώσεις !

ΕΛΛΗΝ ΑΛΚΙΜΟΣ

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΔΩΔΩΝΗ: Η ναυαρχίδα της Ηπείρου βγαίνει στο... σφυρί κι όποιος προλάβει πρόλαβε...

Οριστική η απεμπλοκή της ΑΤΕ από τη "ΔΩΔΩΝΗ".

Και με τον πιο επίσημο τρόπο - με έγγραφη δηλαδή απάντηση του Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων Στ. Καλογιάννη - η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προχώρησε οριστικά στην απεμπλοκή της Αγροτικής Τράπεζας από την γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη»!

Έτσι, αυτοί που πίστεψαν στα όσα μόλις προ ολίγων μηνών διαβεβαίωνε ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου, ότι η «Δωδώνη» αποτελεί τη ναυαρχίδα και την «Ακρόπολη» της Ηπείρου (!), τώρα πλέον διαπιστώνουν ότι έπεσαν θύματα πρωτοφανούς εμπαιγμού, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας τους! Στην απάντησή του ο Γ. Παπακωνσταντίνου λεπτομερώς ενημερώνει τον... Στ. Καλογιάννη περί της οριστικής απόφασης αναφέροντας, μεταξύ άλλων ότι: «η αρμόδια Διευθύντρια θυγατρικών εταιρειών της ΑΤΕ στο υπ' αρ. πρωτ. 85/410/2011 έγγραφό της (που επικαλείται ο Υπουργός) είναι απολύτως σαφής:

''Η Τράπεζα εφαρμόζει ήδη ευρύτατο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και εξυγίανσής της. Στο πλαίσιο αυτό, είναι υποχρεωμένη βάσει των διατάξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - και ιδιαίτερα της Επιτροπής Ανταγωνισμού - να απεμπλακεί από όλες τις συμμετοχές της που δεν ανήκουν στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Μέσω δε των μέτρων αυτών, εξασφαλίστηκε στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Τράπεζας στις 29.04.2011 η έγκριση για την αντιμετώπιση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με τη συμμετοχή του βασικού της μετόχου, του Ελληνικού Δημοσίου.
Τη χρονική στιγμή κατά την οποία η Τράπεζα θα προχωρήσει το πρόγραμμα απεμπλοκής της από την «ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ» θα τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας''».


ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στο μεταξύ νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν παραγωγοί και εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας για την ερχόμενη Τρίτη, 31 Μαΐου, στην Πρέβεζα αυτή τη φορά. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 το πρωί στη διασταύρωση Νικοπόλεως, ενώ στις 11 έξω από το κεντρικό κατάστημα της ΑΤΕ θα γίνει δίωρος αποκλεισμός.

www.schizas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου