ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟ BLOG

Όποια/όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την προσπάθειά μου,μπορεί να το κάνει με μια δωρεά μέσω PayPal στον λογαριασμό : ovitrouvios@yahoo.gr

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλές αναγνώσεις !

ΕΛΛΗΝ ΑΛΚΙΜΟΣ

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Αποκλειστικό: Η συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας έχει ήδη κλείσει

Ενώ ακόμη συνεχίζεται η συζήτηση για το αν η Ελλάδα τελικά θα εξασφαλίσει την 5η δόση ή όχι οι αποκλειστικές πληροφορίες του XrimaNews.gr που δημοσιεύτηκαν εδώ και ημέρες κάνουν λόγο για επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ Τρόικας και κυβέρνησης σε όλο το εύρος και για τη βεβαιότητα ύπαρξης 'πρώτης δόσης' με νέο μνημόνιο και....
νέους όρους.

Σε παλαιότερες ενημερώσεις μας αναφορικά με τη μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου, επίσης, είχαμε δημοσιεύσει σε αποκλειστικότητα την είδηση πως ο υπουργός Οικονομικών είχε καταθέσει εγγράφως δύο non paper ζητώντας, μεταξύ άλλων, την αναδιάταξη του χρέους που βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών επενδυτών. Στη συνέχεια, αποκαλύψαμε πως η Τρόικα είναι πολύ πιθανό να έχει ήδη ζητήσει από την Ελλάδα να ξεκινήσει συζητήσεις με τους ιδιώτες κατόχους ελληνικού χρέους, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την Πορτογαλία, με στόχο τη συμφωνία για την αναδιάταξη του.


Ακόμη και για το θέατρο περί συναίνεσης ή όχι των πολιτικών αρχηγών έχουμε δημοσιεύσει στοιχεία που δείχνουν ότι δεν αποτελεί πρόβλημα σε αυτή τη φάση και πως οι όποιες συμφωνίες με την Τρόικα έχουν ήδη γίνει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης για την ώρα δεν είναι να εξασφαλίσει χρηματοδότηση και βοήθεια, κάτι που σύμφωνα με όλα τα στοιχεία μας εδώ και ημέρες, είναι δεδομένο αλλά να επικοινωνήσει το μήνυμα στον ελληνικό λαό για νέες θυσίες αλλά και για την ανάγκη εκποίησης δημόσιας περιουσίας (άμεσα αλλά και στα επόμενα χρόνια). Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει κάνει εξαιρετική δουλειά σε αυτόν τον τομέα με το δόγμα του σοκ να πετυχαίνει να σοκάρει τους πολίτες αρκετά ώστε να δεχτούν μουδιασμένοι τα πάντα.
Δεν είναι τυχαίο που η δημοσίευση της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας έγινε μέσα σε ένα σκηνικό τρόμου, με τον υπουργό Οικονομικών να έχει 'αποκαλύψει' την ωρολογιακή βόμβα της έλλειψης κεφαλαίων η οποία προέβλεψε πως θα σκάσει τον Ιούλιο οδηγώντας τη χώρα στην πτώχευση αν δε λάβει νέα βοήθεια άμεσα. Και η βοήθεια συνεπάγεται νέα μέτρα και πωλήσεις κρατικής περιουσίας.. τόσο απλά.

Σήμερα, πλέον, μέρες μετά τις αποκαλύψεις το XrimaNews.gr, τα διεθνή και τα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν συνεχώς νέα στοιχεία που δείχνουν πως όλα οδηγούν στην κατεύθυνση που υποδείξαμε και η πρόβλεψη μας είναι πως αυτό θα συνεχίσει να ισχύει. Ακόμη και τα νέα από την ΕΚΤ έρχονται θετικά την Πέμπτη με το bloomberg να υποστηρίζει πως σύμφωνα με πηγές του περίπου τα μισά από τα 23 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στηρίζουν την ιδέα που διατύπωσε ο επίτροπος Όλι Ρεν για την αναδιάταξη (επιμήκυνση) του ελληνικού χρέους και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι η λύση που η ευρωτράπεζα τελικά θα στηρίξει, μολονότι δημοσίως εμφανίζεται αδιάλλακτη σε οποιαδήποτε μορφή αναδιάρθρωσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται πηγή που γνωρίζει καλά τις συζητήσεις στο εσωτερικό της ΕΚΤ, αυτή είναι μία λύση στο θέμα του ελληνικού χρέους με την οποία μπορούν να συμφωνήσουν οι περισσότεροι κεντρικοί τραπεζίτες, αν και η ρητορική τους παραμένει αρνητική. Παρόλο που τα στελέχη της ΕΚΤ απειλούν ότι τα ελληνικά ομόλογα δεν θα γίνονται αποδεκτά ως εγγυήσεις για την παροχή ρευστότητας αν γίνει μόνο επιμήκυνση του χρέους, οι κανόνες της ευρωτράπεζας είναι λιγότερο σαφείς και ουσιαστικά παρέχουν τη δυνατότητα στην ΕΚΤ να προχωρήσει σε αυτήν την επιλογή.

Δηλώσεις των οικονομολόγων της Citigroup και της Deutsche Bank επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις του XrimaNews.gr, καθώς σε αυτές υποστηρίζεται πως η ρητορική της ΕΚΤ αποσκοπεί κυρίως στην επιτάχυνση των περικοπών και των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα ενώ «Χωρίς αυτές τις προειδοποιήσεις της ΕΚΤ, οι Έλληνες δεν θα ανακοίνωναν επιπλέον μέτρα», όπως λέει ο Γιούργκεν Μίχελς, επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup για την Ευρωζώνη.

Έτσι, επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη πως η λύση που προωθείται βαδίζει στη λογική της «Πρωτοβουλίας της Βιέννης» σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα έρθει σε συνεννόηση με τους πιστωτές της μέσω της διαιτησίας της Τρόικας ώστε αυτοί διακρατήσουν τα ομόλογα που κατέχουν αλλά και να αγοράζουν νέα ομόλογα όταν τα λήγουν τα παλιά, για όσο διάστημα θα εφαρμόζεται το νέο μνημόνιο, δηλαδή, σύμφωνα με τις πληροφορίες του XrimaNews.gr μέχρι το καλοκαίρι του 2013, πετυχαίνοντας μία επιμήκυνση μέχρι το 2016.
Αυτό που εξακολουθεί, ωστόσο, να μην αναφέρεται σε κανένα διεθνές ή ελληνικό ΜΜΕ είναι το τίμημα που έχει συμφωνηθεί να λάβουν οι ιδιώτες πιστωτές προκειμένου να συμφωνήσουν σε μία ενδεχόμενη αναδιάταξη. Έχουμε υποσχεθεί εδώ και ημέρες να το αποκαλύψουμε και αυτό ακριβώς θα κάνουμε μέσα στην εβδομάδα σε επόμενη ενημέρωση.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει μία ακόμη αποκάλυψη βόμβα για τον τρόπο με τον οποίο η Τρόικα σχεδιάζει να προχωρήσει στην επόμενη φάση της αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης, αυτής δηλαδή που θα ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2013, όταν και προγραμματίζεται να έχει τεθεί σε ισχύ ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης.

Απο: XrimaNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου