Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

Καταρρέει η οικονομία στην Κύπρο

Την ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων για την κυπριακή οικονομία για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να ενταχθεί και η Κύπρος στο μηχανισμό στήριξης, ζητά με επιστολή του ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Αθανάσιος Ορφανίδης.
 
Ο κ. Ορφανίδης απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και στους αρχηγούς των κομμάτων, εκτιμά ότι μετά τα πρόσφατα γεγονότα, που βύθισαν στο πένθος τη Μεγαλόνησο, η οικονομία βρίσκεται σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συγκρινόμενη με αυτή του 1974».

«Συνεπώς», συνεχίζει, «για να αποφευχθούν τα χειρότερα όπως, μεταξύ άλλων, η ένταξη της Κύπρου σε μηχανισμό στήριξης, με ό,τι συνεπάγεται για την οικονομία αλλά και για το εθνικό θέμα, απαιτούνται αμέσως περισσότερα και δραστικότερα μέτρα από εκείνα που συζητήθηκαν στη συνάντηση της 8ης Ιουλίου 2011 καθώς και ταχύτερη υλοποίηση τους».

Ενώ η Κεντρική Τράπεζα εκφράζει την εκτίμηση ότι τα νέα οικονομικά μέτρα που παρουσιάστηκαν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, εντούτοις φαίνεται όπως σημειώνει ο διοικητής «δεν είναι πλέον αρκετά», καθώς έχει καθυστερήσει η προώθηση και υλοποίηση τους.

Το ενδεχόμενο της ένταξης της Κύπρου σε μηχανισμό στήριξης παρόμοιο με εκείνον της Ιρλανδίας και της Ελλάδας αναφέρεται επίσημα για πρώτη φορά από τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. 
Ο ίδιος καλεί την κυβέρνηση και τα κόμματα να αρθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων, με τη λήψη μέτρων αναγκαίων για τη «σωτηρία» της κυπριακής οικονομίας.

metrogreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου