ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟ BLOG

Όποια/όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την προσπάθειά μου,μπορεί να το κάνει με μια δωρεά μέσω PayPal στον λογαριασμό : ovitrouvios@yahoo.gr

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλές αναγνώσεις !

ΕΛΛΗΝ ΑΛΚΙΜΟΣ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Περίεργες συνταγές και αηδιαστικά φαγητά του κόσμου

Τα 10 πιο περίεργα πράγματα που τρώγονται στον κόσμο...
Όταν κάποιος κοιτάζει ένα φαγητό, η πρώτη του κρίση συνήθως έχει να κάνει με την εμφάνιση, ακολούθως με την όσφρηση και, τέλος, έρχεται το κρίσιμο κριτήριο της γεύσης... Για καλή διατροφή ο κόσμος συνήθως επιλέγει λαχανικά, κρέας ή φρούτα, στα οποία, όμως, η εμφάνιση παίζει πάντα το ρόλο της. Όλα αυτά, όμως, μάλλον έχουν αρκετά μεγάλη δόση υποκειμενικότητας, αφού συχνά κάποιοι λαοί συνηθίζουν να συμπεριλαμβάνουν στο διαιτολόγιό τους τροφές περίεργες... αηδιαστικές για άλλους λαούς, και για άλλους ακόμα και μη φαγόσιμες...
Τί είναι, όμως, αυτό που ορίζει ένα φαγητό; Γιατί κάτι αποτρεπτικό και σιχαμερό στην Ευρώπη να θεωρείται το σούπερ γκουρμέ πιάτο στην Ταϋλάνδη ή στις Μπαχάμες; Μάλλον οι λαοί ανα τον κόσμο εξελίχθηκαν με τις ιδιαίτερες διατροφικές παραδόσεις τους και ό,τι σχετίζεται με αυτές, κι έτσι, άνθρωποι που εξελίχθηκαν διαφορετικά δυσκολεύονται να τις κατανοήσουν.
Και, για του λόγου το αληθές, ιδού 10 δημοφιλή κατά τ’άλλα πιάτα, που αγαπιούνται ιδιαιτέρως στις ιδιαίτερες πατρίδες τους:

10. Veres, Ουγγαρία:


Κόβουμε το λαιμό του γουρουνιού και βράζουμε το αίμα του! Όταν το αιματάκι πάρει μια βράση, προσθέτουμε βραστά ψιλοκομμένα εντόσθια του (ίδιου?) γουρουνιού, καθώς και ψιλοκομμένο μπέηκον! Αλατάκι, πιπεράκι, πάπρικα, και το νεράκι όπου έβρασαν τα εντόσθια (μην πάει και χαμένο!), κι όλα αυτά πακετάρονται στα έντερα του γουρουνιού, κι αφού αποξηραθούν, σερβίρονται... Συνδυάστε το με λίγο κόκκινο κρασάκι, κι έχετε μία από τις σπεσιαλιτέ της Ουγγαρίας, που, μάλιστα, εξάγει και σε μεγάλες ποσότητες!


9. Ραγού


Για πολλούς, το ραγού είναι ακατανόητο πώς το τρώνε κάποιοι λαοί. Η αλήθεια είναι πως η συνήθεια αυτή ήρθε από την Κίνα του 17 ου αιώνα και, πλέον, ετοιμάζεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους σε Ρωσία, Γαλλία και, φυσικά, Κίνα. Αν και, αρχικά, χρησίμευε αποκλειστικά για τη γούνα του, αυτό το... τροκτικό (κάτι ανάμεσα σε νεροπόντικα και κάστορα) έγινε πηγή πρώτης ποιότητας κρέατος στα χρόνια του μεγάλου λιμού...


8. Criadillas


Ή, αλλιώς, όρχεις ταύρου... Όπωε όλοι ξέρουν, η βρώση όρχεων άγριου ζώου, από τις απαρχές της ανθρωπότητας θεωρούνταν δύναμη και ανδρεία. Όμως, αντίστοιχη δύναμη και ανδρεία δε θέλει να φας όρχεις ταύρου, ακόμη και σήμερα; Αν και λένε ότι είναι πολύ νόστιμοι, μάλλον θέλει πολύ κουράγιο, ακόμη και να δοκιμάσει κανείς. Με το ίδιο όνομα μπορείς να παραγγείλεις και όρχεις γουρουνιού. Λέγεται ότι έχουν δυνατότερη γεύση και καλύτερο... άρωμα.... Σερβίρονται στο γκριλ, βραστοί, ή ψημένοι με σκόρδο, ή κρεμμύδια. Όπως και να τους φάει κανείς, πάντως, η εμπειρία θα του μείνει αξέχαστη...


7. Μεταξοσκώληκες!




Κλασικό Ασιατικό πιάτο, και, πιο συγκεκριμένα, Κορεάτικο. Αυτό το πιάτο πλέον είναι διαδεδομένο σε όλον τον κόσμο, και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπου οι κορεάτικες γεύσεις είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Αρχικά, το πιάτο αποτελούνταν από μικρά σκουληκάκια, για να εξελιχθεί, αργότερα, σε ανώτερη κουζίνα, αποτελούμενη από αρσενικά σκουλήκια, μετά το θάνατό τους, ύστερα από τη γονιμοποίηση του θηλυκού...
Ετοιμάζονται με αλεύρι και ψίχα ψωμιού, τηγανίζονται σε    φοινικέλαιο, και σερβίρονται με γλυκόπικρη σάλτσα...


6. Πέος γαϊδάρου




Πρόκειται για την τελευταία μόδα στην κινέζικη κουζίνα. Όμως το πιάτο έχει κάτι από ταινία τρόμου: Πέρα από την αηδιαστική ιδέα, αυτό το φαλικό γκουρμέ πιάτο, μπορεί να ανακατέψει το στομάχι όποιου το δει να κρέμεται σε ένα τυπικό κινέζικο κρεοπωλείο, ή να του το σερβίρουν ανάμεσα στα λαχανικά του!
Σερβίρεται, είτε μαγειρευτό, είτε τηγανητό, ή απλά αποξηραμένο σε φέτες, σα σαλάμι......μπλιαχ


5. Casu Marzu




Ιταλικό τυρί από τη Σαρδηνία. Μέχρι εδώ, καλα! Το περίεργο, όμως, με αυτό το τυρί είναι η ζύμωση, για την οποία μπαίνουν στο τυρί, μία ολόκληρη αγέλη από ημιδιαφανή σκουλήκια. Αυτό γίνεται για να πέσουν τα επίπεδα λίπους. Πρόκειται για αρχαία συνταγή, η οποία συγκαταλέγεται στις γκουρμέ γεύσεις της περιοχής. Όπως και να ‘χει, προσωπικά, δε θα δοκίμαζα!!


4. Ιππόκαμπος




Αν και σε εξαφάνιση, αυτά τα μικροσκοπικά αθώα ζωάκια, θα τα βρείτε στα πιάτατων αδίστακτων ασιατών, για τους οποίους, η φαντασία – και το θράσσος – στην κουζίνα, ξεπερνάει ακόμα και την πιο ευφάνταστη Χολιγουντιανή παραγωγή.
Τρώγονται μαγειρευτά με σάλτσα μουστάρδας. Λέγεται ότι έχουν γλυκιά γεύση, όμως, για πολλούς, πρόκειται για έγκλημα κατά της φύσης...


3. Haggis


Σκοτσέζικη, πέρα από κάθε φαντασία συνταγή: Αδειάζουμε το στομάχι του αρνιού, το πλένουμε καλά, και το βάζουμε στο φούρνο με κρεμυδάκι, πατατούλα και γογγύλια. Τί κι αν κάποτε ήταν το φαγητό των φτωχών; Σήμερα, πρόκειται για γκουρμέ πιάτο της Σκωτίας.


2. Borewors


Κυρίως γεύμα των Αφρικανικών φυλών, αυτός ο συνδυασμός μπάρμπεκιου εντέρων αγελάδας και προβάτου, σερβιρισμένος με βότανα, όπως η αλόη και ο κάκτος, είναι λίγο κάπως. Βέβαια, όταν η πείνα θερίζει, σίγουρα, οι επιλογές δεν είναι το θέμα. Παρ’όλ’αυτά, η αφρικανική κουζίνα έχει να επιδείξει πολύ καλύτερα δείγματα γραφής!


1. Αίμα φιδιού


Το καλύτερο για το τέλος! Μα, ποιο αρρωστημένο μυαλό το λάνσαρε σα φαγώσιμο; Προϊόν αποστράγγισης από βασιλική κόμπρα, το πίνουν στην Ταϋλάνδη, σκέτο, ή μαζί με άλλα... αναψυκτικά. Το θεωρούν πλούσια πηγή δύναμης και θεραπείας κατά πολλών ασθενειών. Δεν είναι λίγοι, ωστόσο, εκείνοι, που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για προϊόν ανήθικης παραοικονομίας, μιας και μία μερίδα κοστίζει 130-200 ευρώ. Και, πέρα από αυτό,πολλές είναι οι φωνές που έχουν αρχίσει να προειδοποιούν για την εξαφάνιση της βασιλικής κόμπρας εξαιτίας της παραγωγής του συγκεκριμένου... ποτού.


by SociaLMagazinE 

πηγή

3 σχόλια: