ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟ BLOG

Όποια/όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την προσπάθειά μου,μπορεί να το κάνει με μια δωρεά μέσω PayPal στον λογαριασμό : ovitrouvios@yahoo.gr

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλές αναγνώσεις !

ΕΛΛΗΝ ΑΛΚΙΜΟΣ

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Βρήκαν (;;;;) τον κύριο λόγο για τους εφιάλτες

Βρήκα τον κύριο λόγο για τους εφιάλτες

Τα αποτελέσματα της νέας μελέτης εξέπληξαν τους επιστήμονες πάρα πολύ, δεδομένου ότι πίστευαν από καιρό ότι οι εφιάλτες θα μπορούσαν να προκληθούν από χρόνιο στρες ή δυσάρεστα γεγονότα της ζωής. Σύμφωνα με το Replyua.net, οι ερευνητές δήλωσαν ότι αυτή η έκδοση ήταν λανθασμένη.

Αποδείχθηκε ότι μια από τις κύριες αιτίες των εφιαλτών είναι οι μυρωδιές που είναι γνωστές στον άνθρωπο. Επιστήμονες από την Ιαπωνία σημείωσαν ότι μπορούμε να μιλήσουμε για μια ποικιλία ευχάριστων μυρωδιών - σκόνη πλυσίματος, αποσμητικό χώρου, άρωμα λουλουδιών, κολόνιες ,μαλακτικά ρούχων . Είναι ευχάριστα αρώματα που δημιουργούν όμως αρνητικά συναισθήματα τα οποία σε λίγες ώρες μετατρέπονται σε όνειρο. Στο πείραμα συμμετείχαν αρκετά άτομα που κοιμήθηκαν στο εργαστήριο για κάποιο χρονικό διάστημα. Προηγουμένως, οι ερευνητές διέδωσαν την ευχάριστη μυρωδιά των τριαντάφυλλων σε εσωτερικούς χώρους. Μετά από μερικές ώρες, όλοι οι εθελοντές ξύπνησαν και ανακάλυψαν τι ονειρεύονταν.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι εκείνοι οι εθελοντές που τους ήταν πολύ οικείο το άρωμα των τριαντάφυλλων είδαν εφιάλτες τη νύχτα. Ταυτόχρονα, οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, που κατά τη διάρκεια της ζωής τους δεν είχαν επαφές με την συγκγκριμένη μυρωδιά , δήλωσαν ότι κοιμήθηκαν αρκετά ήρεμα. Ως αποτέλεσμα, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου, το μέρος του εγκεφάλου που επεξεργάζεται όλα τα εισερχόμενα αρώματα συνδέεται με ένα άλλο μέρος που επεξεργάζεται αρνητικά συναισθήματα, που κάνει τους ανθρώπους να έχουν εφιάλτες.

πηγή ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου