ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟ BLOG

Όποια/όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την προσπάθειά μου,μπορεί να το κάνει με μια δωρεά μέσω PayPal στον λογαριασμό : ovitrouvios@yahoo.gr

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλές αναγνώσεις !

ΕΛΛΗΝ ΑΛΚΙΜΟΣ

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Η Κίνα ετοιμάζεται να αναζητήσει εξωγήινους !

Η Κίνα μπορεί σύντομα να συμβάλει σημαντικά στην αναζήτηση εξωγήινης ζωής. Η κρατική δημοσίευση Science and Technology Daily αναφέρει ότι ένα σφαιρικό ραδιοτηλεσκόπιο με διάφραγμα πέντε μέτρων ("FAST" η ονομασία) θα αρχίσει να ψάχνει για εξωγήινα σήματα τον Σεπτέμβριο.

Η Κίνα ετοιμάζεται να αναζητήσει εξωγήινους

Τον Ιανουάριο, το τηλεσκόπιο τέθηκε σε λειτουργία επίσημα, αλλά τώρα βρίσκεται υπό βελτίωση. Το FAST έχει διάμετρο 500 μέτρων και είναι το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο σε άνοιγμα.

Ο επιστήμονας Zhang Tongjie τόνισε ότι η αναζήτηση εξωγήινης ζωής δεν θα επηρεάσει την τακτική επιστημονική εργασία με το τηλεσκόπιο. Και επίσης δεν έχουν μεγάλες ελπίδες για αυτές τις μελέτες.

Όσον αφορά την κάλυψη του ουρανού, το FAST είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για τη ραδιοαστρονομία. Έχει επεκτείνει τέσσερις φορές τον όγκο του διαστήματος που μπορούν να εξερευνήσουν αποτελεσματικά τα ραδιοτηλεσκόπια.

Παρόλο που υπάρχουν μερικά «ενδιαφέροντα σήματα στενής ζώνης πιθανών εξωγήινων», σύμφωνα με τον Tongjie, δεν αναμένει να προέρχονται από έξυπνη ζωή. Συνήθως, τα διακριτικά ραδιοσήματα προέρχονται από πάλσαρ ή τυχαίες ραδιοφωνικές εκρήξεις. Ωστόσο, εάν υπάρχουν εξωγήινοι και μεταδίδουν ραδιοσήματα αρκετά κοντά σε εμάς, το FAST έχει κάθε πιθανότητα να τα πιάσει.

πηγή ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου