ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟ BLOG

Όποια/όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την προσπάθειά μου,μπορεί να το κάνει με μια δωρεά μέσω PayPal στον λογαριασμό : ovitrouvios@yahoo.gr

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλές αναγνώσεις !

ΕΛΛΗΝ ΑΛΚΙΜΟΣ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Η εταιρεία του Ίλον Μάσκ "Neuralink" θα συνδέσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με έναν υπολογιστή

Η εταιρεία Ilona Mask "Neuralink" θα συνδέσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με έναν υπολογιστή

Σύμφωνα με ειδικούς, σε λίγα χρόνια οι άνθρωποι δεν θα χρειάζονται πλέον ομιλία. Η επικοινωνία θα πραγματοποιείται σε διαφορετικό (ψηφιακό) επίπεδο.....

Η εταιρεία Neuralink ιδρύθηκε το 2017 με στόχο τη δημιουργία τεχνολογιών για τη σύνδεση ενός ανθρώπινου εγκεφάλου με έναν υπολογιστή . Για την υλοποίηση αυτής της ιδέας, ο Mάσκ έλαβε μεγάλη χρηματοδότηση ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων. Δώδεκα ανώνυμοι επενδυτές έχουν επενδύσει σε αυτό το έργο. Αργότερα, ο Elon Musk είπε ότι η Neuralink ξεκινά πειράματα για τη δοκιμή αυτών των τεχνολογιών σε ανθρώπους.

Επί του παρόντος, λίγα είναι γνωστά για τον βαθμό υλοποίησης ενός τέτοιου φιλόδοξου έργου, είναι γνωστό μόνο ότι οι επιστήμονες εργάζονται ενεργά σε αυτό. Τουλάχιστον ο Musk το θυμίζει τακτικά για αυτό σε διάφορες συνεντεύξεις. Τώρα δηλώνει ότι ο υπολογιστής θα συνδεθεί με τον ανθρώπινο εγκέφαλο μέσα στο 2021.

Σύμφωνα με την Elon Musk, στο πρώτο στάδιο τα μικροτσίπ που αναπτύχθηκαν από την εταιρεία θα εμφυτευτούν στο ίδιο το κρανίο και θα χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία διαφόρων τραυματισμών και ασθενειών του εγκεφάλου.

Στο επόμενο στάδιο, τα μικροτσίπ θα έχουν προηγμένη λειτουργικότητα. Ένα άτομο δεν χρειάζεται να μιλήσει καθόλου. Οι πληροφορίες που διαβιβάζονται κατά την επικοινωνία θα είναι εξαιρετικά ακριβείς. Αυτό που θα συμβεί στην ομιλούμενη γλώσσα είναι άγνωστο. Αυτό θα μοιάζει με τη διάσημη ταινία "The Matrix", όταν η γνώση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να "μεταφορτωθεί" απευθείας στο μυαλό.
Ο ιδρυτής της Neuralink πιστεύει ότι θα χρειαστούν 5-10 χρόνια για να υλοποιηθεί στο έπακρο αυτή η ιδέα της εταιρείας.

Μερικοί ερευνητές φοβούνται ότι μια τέτοια καινοτομία θα έκανε ένα άτομο ευάλωτο στην τεχνητή νοημοσύνη κάτι που εμμέσως παραδέχεται και ο ίδιος ο Musk. 

πηγή ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου