ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟ BLOG

Όποια/όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την προσπάθειά μου,μπορεί να το κάνει με μια δωρεά μέσω PayPal στον λογαριασμό : ovitrouvios@yahoo.gr

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλές αναγνώσεις !

ΕΛΛΗΝ ΑΛΚΙΜΟΣ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Αθώος ο ανακριτής που άφησε να την ''κοπανήσουν'' οι Χριστοφοράκος και Καραβέλλας

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας απαλλάσσεται από το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, ο πρωτοδίκης και ανακριτής της υπόθεσης Siemens Νίκος Ζαγοριανός. Οι πράξεις που αντιμετώπιζε ο κ. Ζαγοριανός αφορούν τους αμφιλεγόμενους χειρισμούς του κατά την ανάκριση για το πολύκροτο σκάνδαλο της Siemens.

Ειδικότερα, οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας με το 2269/2011 βούλευμά τους έκριναν ότι δεν θεμελιώνονται τα αδικήματα τα οποία αποδόθηκαν στον κ. Ζαγοριανό, καθώς, κατά την άποψή τους, δεν υπήρξαν πράξεις ή παραλείψεις του δικαστικού λειτουργού κατά το στάδιο της ανάκρισης, οι οποίες να οδήγησαν είτε στη διαφυγή στο εξωτερικό του Μιχάλη Χριστοφοράκου είτε, στην ευνοϊκή μεταχείρισή του από τις Γερμανικές δικαστικές αρχές. (σ.σ. κρίθηκε ότι δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί στη χώρα μας)
Σημειώνεται, ότι ο κ. Ζαγοριανός δεν διώχθηκε ούτε πειθαρχικά, καθώς η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με απόφασή της είχε απορρίψει, με συντριπτική πλειοψηφία, το σχετικό ερώτημα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη.
Σε εκείνη την απόφαση, την άποψη της μειοψηφίας είχαν εκφράσει μόνο δύο γυναίκες δικαστικοί λειτουργοί: η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου και η αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ελισάβετ Μπρίλλη-Μουγάκου.

directnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου