ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟ BLOG

Όποια/όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την προσπάθειά μου,μπορεί να το κάνει με μια δωρεά μέσω PayPal στον λογαριασμό : ovitrouvios@yahoo.gr

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλές αναγνώσεις !

ΕΛΛΗΝ ΑΛΚΙΜΟΣ

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Λουκέτα και στα κινέζικα !!!

Δεν άντεξαν την μείωση του τζίρου και τα πολλά «παζάρια»

Στην ελληνική κρίση παρασύρονται και τα κινέζικα καταστήματα της Αθήνας, μετά από μια παρατεταμένη εμπορική και εισπρακτική «άνοιξη» και αφού οδήγησαν πολλά άλλα εμπορικά μαγαζιά στο λουκέτο, αφαιρώντας τους πελατεία.

Ήδη αρκετά καταστήματα στο κέντρο της πρωτεύουσας που πουλούν φθηνά ρούχα και κάθε λογής προϊόντα οικιακής χρήσης που έχουν εισαχθεί από την Κίνα, έκλεισαν και οι Κινέζοι επιχειρηματίες δηλώνουν ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί, είτε θα αναζητήσουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα την τύχη τους, είτε θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα τους.

«Το πρόβλημα άρχισε να παίρνει διαστάσεις μετά την Πρωτοχρονιά, όταν το τοπίο άλλαξε δραματικά και τα έσοδα άρχισαν να πέφτουν ραγδαία. Πολλοί έχουν αναγκαστεί να κλείσουν τα μαγαζιά τους. Υπολογίζουμε ότι από τις 300 επιχειρήσεις που δούλευαν πριν λίγους μήνες στην Αθήνα, σήμερα έχουν μείνει περίπου 250.» αναφέρει στην «Καθημερινή» ο αρχισυντάκτης της κινεζόφωνης εφημερίδας «China Greece Times», Peng Wang. Όπως λέει, «μπορεί ο κόσμος να εξακολουθεί να μπαίνει μέσα στο μαγαζί, αλλά οι περισσότεροι κοιτούν και φεύγουν ή αγοράζουν μόνο ένα ρούχο που κάνει 3-5 ευρώ, παζαρεύοντας μάλιστα την τιμή του».

Η εικόνα επί της οδού Πειραιώς, του «δρόμου όπου άνθησαν τα κινέζικα», τα λέει όλα. Περπατάς και βλέπεις παντού άδεια μαγαζιά, πάνω στα οποία κρέμονται πινακίδες με κινέζικα ιδεογράμματα. Καταστηματάρχες, Έλληνες και αλλοδαποί, κάνουν λόγο για τη χειρότερη περίοδο που έχει υπάρξει ποτέ στον τζίρο τους.
NEWSBEAST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου