ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟ BLOG

Όποια/όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την προσπάθειά μου,μπορεί να το κάνει με μια δωρεά μέσω PayPal στον λογαριασμό : ovitrouvios@yahoo.gr

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλές αναγνώσεις !

ΕΛΛΗΝ ΑΛΚΙΜΟΣ

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Οἱ ἐθνικιστές τῆς Ὁλλανδίας,οἱ διαμαρτυρόμενοι Πολωνοί φορτηγατζῆδες καί τό «ἱερό καθῆκον » τῆς Ῥωσσίας γιά τήν Γάζα

 

Το πολιτικό κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, απέρριψε το ενδεχόμενο κάποιου ρόλου του στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο της Ολλανδίας μετά τη σοκ εκλογική νίκη του υποψηφίου κατά της μετανάστευσης Γκέερτ Βίλντερς, δήλωσε ο αρχηγός του.

Σε αυτό που αποτελεί "πλήγμα" στις ελπίδες του Wilders να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού, η Dilan Yesilgozηγέτης του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD), δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα ξεκινήσει επίσημες συνομιλίες με το Κόμμα του Wilders για την Ελευθερία (PVV). Ωστόσο, η Yesilgoz ανέφερε ότι το κόμμα της μπορεί να υποστηρίξει τον Wilders σε ορισμένες συγκεκριμένες πολιτικές ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο.

Οι συνομιλίες συνασπισμού με τη συμμετοχή του PVV του Wilders και άλλων μελών του διασπασμένου πολιτικού τοπίου της Ολλανδίας συνεχίζονται αφού τα αποτελέσματα των γενικών εκλογών της Τετάρτης αντανακλούν μια σεισμική αλλαγή στην πολιτική πορεία της χώρας. Ο Βίλντερς, το κόμμα του οποίου κέρδισε 37 από τις 150 έδρες, δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση μόνος του και θα αιτήσει από πιθανούς εταίρους του συνασπισμού να ενώσουν τις δυνάμεις τους εάν θέλει να διαδεχθεί τον Ρούτε στην πρωθυπουργία.

Οποιεσδήποτε επιτυχημένες συνομιλίες, ωστόσο, θα απαιτούσαν την υπογραφή ορισμένων από τις πιο αμφιλεγόμενες πολιτικές του υποσχέσεις. Ο Wilders είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν θα υποστήριζε «ισλαμικά σχολεία, Κοράνια και τζαμιά». Ένας πιθανός εταίρος συνασπισμού, σημείωσε η Yesilgoz του κόμματος VVD, είναι το κεντροδεξιό κόμμα του Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο (NSC).

«Οι μεγάλοι νικητές είναι το PVV και το NSC», είπε, σύμφωνα με το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS την Παρασκευή. «Αλλά θα κάνουμε εφικτό ένα κεντροδεξιό υπουργικό συμβούλιο. Θα υποστηρίξουμε εποικοδομητικές προτάσεις, επομένως είναι μια μορφή ανοχής». 

Απαντώντας στην Yesilgoz στο X (πρώην Twitter) την Παρασκευή, ο Wilders είπε ότι ήταν «κρίμα» που αυτή και το κόμμα της δεν ενδιαφέρονται για μια πολιτική συμμαχία. «Ελπίζω να αλλάξουν γνώμη γιατί η διακυβέρνηση είναι καλύτερη από την ανοχή». 

Από τους άλλους πιθανούς εταίρους συνασπισμού για μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Wilders, το Κίνημα Αγρότη-Πολίτη (BBB) ​​δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμο να συμμετάσχει με το PVV στην κυβέρνηση. Το αγροτικό κόμμα, που ιδρύθηκε το 2019 μετά από εκτεταμένες διαμαρτυρίες αγροτών στην Ολλανδία, κατέχει μεγάλο αριθμό εδρών στη Γερουσία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εμποδίσουν την ψήφιση νομοθεσίας.


 ( Πελασγ. Γιά τό Κίνημα Ἀγρότη-Πολίτη εἴχαμε κάνει ἀνάλογες δημοσιεύσεις ἐδῶ κι᾿ἐδῶ Διαβᾶστε τα ἔχουν πολύ ἐνδιαφέρον οἱ ἀπόψεις πού εἴχαμε ἐκφράσει καί κυρίως ἀπεδείχθη ἐκεῖνο τό : Εἶναι οἱ Εὑρωπαῖοι ὅπως πιστεύουν εὐκολοχειραγωγούμενοι ;  Ὅπως ἀπεδειχθη ἐκ τῶν ἀποτελεσμάτων τῶν Ολλανδικῶν ἐκλογῶν καί ὄχι μόνον,ΟΧΙ ! 

Οι συνομιλίες για τον συνασπισμό αναμένεται να χρειαστούν μήνες για να ολοκληρωθούν. Η τελευταία ολλανδική κυβέρνηση χρειάστηκε 299 ημέρες για να σχηματιστεί.

Ἀπό : Το κόμμα του απερχόμενου Ολλανδού πρωθυπουργού απορρίπτει τον αντι-ισλαμικό συνασπισμό

Ένας αποκλεισμός των συνόρων από πολωνούς φορτηγατζήδες επηρεάζει την παράδοση στρατιωτικών και ανθρωπιστικών αγαθών στη γειτονική Ουκρανία, ισχυρίστηκε το μέσο ενημέρωσης UNIAN, επικαλούμενο εθελοντές. Μεταξύ των προμηθειών που φέρεται ότι δεν μπορούν να φτάσουν στην Ουκρανία είναι καύσιμα, drones και θερμικές κάμερες.

Οι φορτηγατζήδες ξεκίνησαν τη διαμαρτυρία τους στις 6 Νοεμβρίουκαταγγέλλοντας την απόφαση της ΕΕ να εξαιρέσει τους Ουκρανούς ομολόγους τους από το να πρέπει να αναζητήσουν άδειες για να περάσουν τα σύνορα. Ο νόμος αρχικά χαλαρώθηκε μετά την έκρηξη της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι τα μέτρα οδήγησαν σε αθέμιτο ανταγωνισμό και μείωσαν τις τιμές.

Σε ανάρτηση στο Telegram την Παρασκευή, το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης UNIAN ανέφερε έναν εθελοντή που συγκεντρώνει δωρεές για τις δυνάμεις του Κιέβου και παραδίδει ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Παραπονέθηκε στους ακολούθους του στο Facebook ότι εξαρτήματα για ανιχνευτές κατά των drone « είναι όλα κολλημένα στα πολωνικά σύνορα. ”

Ένας συνάδελφος Ουκρανός εθελοντής, ο Boris Miroshnykov, έγραψε σε μια ανάρτηση στο Telegram την Τρίτη ότι « αυτή τη στιγμή, χιλιάδες φορτηγά με κρίσιμα εισαγόμενα - καύσιμα, drones, θερμικές εικόνες, ιατρικά προϊόντα κ.λπ. - μπλοκάρονται στα πολωνικά σύνορα. Πρόσθεσε ότι « δεν περνούν ούτε ανθρωπιστικά φορτία. ”  

Ο Μιροσνίκοφ ισχυρίστηκε ότι οι συνέπειες για την Ουκρανία θα μπορούσαν σύντομα να είναι « συγκρίσιμες με έναν ναυτικό αποκλεισμό από τη Ρωσία.» Ο εθελοντής είπε επίσης ότι « η Βαρσοβία δεν θα βοηθήσει οικειοθελώς στη λύση του ζητήματος. ”

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Πολωνία, Βασίλι Ζβάριτς, έστειλε επίσημο σημείωμα στο υπουργείο Εξωτερικών στη Βαρσοβία την Παρασκευή, απαιτώντας την άμεση απεμπλοκή των συνόρων. Επικαλέστηκε αναφορές ότι ένας δεύτερος Ουκρανός φορτηγατζής πέθανε ενώ περίμενε στην ουρά σε μια συνοριακή διάβαση.

Μια μέρα νωρίτερα, η εφημερίδα Ukrainska Pravda ανέφερε ότι η Ομοσπονδία Εργοδοτών της Ουκρανίας ανέφερε ότι η χώρα είχε υποστεί ζημίες άνω των 437 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω των διαδηλώσεων. Σύμφωνα με την έκθεση, κάθε μέρα απεργίας από Πολωνούς μεταφορείς κοστίζει στις ουκρανικές εταιρείες κατά μέσο όρο 25.400 ευρώ (27.700 δολάρια) η καθεμία.

Ο Βλαντιμίρ Μπαλίναντιπρόεδρος της Ένωσης Διεθνών Οδικών Μεταφορέων της Ουκρανίας, περιέγραψε την κατάσταση ως « πραγματικά κρίσιμη » σε μια ενημέρωση στο Κίεβο.

Σύμφωνα με τον Αντρέι Ντεμτσένκο, εκπρόσωπο της Κρατικής Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής της Ουκρανίας (SBGS), από το πρωί της Δευτέρας περίμεναν περίπου 2.900 φορτηγά στα Πολωνο-Ουκρανικά συνοριακά περάσματα.

Επίσης τη Δευτέρα, ο αναπληρωτής υπουργός υποδομών της ΟυκρανίαςSergey Derkach, ισχυρίστηκε σε μια ανάρτηση στο Facebook ότι Πολωνοί διαδηλωτές εμπόδιζαν πολλά βυτιοφόρα καυσίμων και φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Αξιωματούχοι στο Κίεβο έχουν προειδοποιήσει ότι η συνέχιση της απεργίας θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές στην Ουκρανία έως και 10%.

Ἀπό : Πολωνοί φορτηγατζήδες εμποδίζουν τα στρατιωτικά φορτία της Ουκρανίας

Οι ισραηλινές δυνάμεις και οι μαχητές της Χαμάς συμφώνησαν να σταματήσουν προσωρινά τις εχθροπραξίες στη Γάζα, από τις 7 το πρωί τοπική ώρα το πρωί της Παρασκευής. Εκατοντάδες φορτηγά βοήθειας είναι έτοιμα να εισέλθουν στον κατεστραμμένο από τον πόλεμο παλαιστινιακό θύλακα, ενώ η Χαμάς αναμένεται να απελευθερώσει την πρώτη ομάδα ομήρων αργότερα μέσα στην ημέρα.

Δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση ούτε από τον Ισραηλινό Στρατό ούτε από τη Χαμάς ότι οι μάχες έχουν σταματήσει. Ωστόσο, ένας ανταποκριτής του Al Jazeera στη νότια Γάζα ισχυρίστηκε ότι η εκεχειρία έχει ήδη ξεκινήσει και ότι οι επιθέσεις έχουν σταματήσει. «Βρισκόμαστε μάρτυρες μιας σχετικής ηρεμίας, που σταδιακά γίνεται ολοένα και πιο ορατή καθώς σταματούν πλήρως τα μαχητικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας», είπε .

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, οι συναγερμοί πυραύλων ενεργοποιήθηκαν στις ισραηλινές κοινότητες Kissuhim και Ein Hashlosha κοντά στα σύνορα με τη Γάζα 15 λεπτά μετά την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός.

Ο ισραηλινός στρατός έριξε φυλλάδια προειδοποιώντας τους κατοίκους της Γάζας να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους στο βορρά εν μέσω της κατάπαυσης του πυρός. Ο εκπρόσωπος των αραβικών μέσων ενημέρωσης του IDF, Avichay Adraee, απευθύνθηκε επίσης στους Παλαιστίνιους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι παρά την εκεχειρία, «ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμη. Η ανθρωπιστική παύση είναι προσωρινή. Η βόρεια Λωρίδα της Γάζας είναι μια επικίνδυνη εμπόλεμη ζώνη και απαγορεύεται η μετακίνηση προς τα βόρεια».

Σύμφωνα με τη συμφωνία, το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές στη νότια Γάζα και να σταματήσει τις εξόδους στο βόρειο τμήμα του θύλακα για έξι ώρες κάθε μέρα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ, το οποίο βοήθησε στην επίτευξη της συμφωνίας.

Η Χαμάς αναμένεται να απελευθερώσει την πρώτη ομάδα 13 Ισραηλινών γυναικών και παιδιών γύρω στις 4 το απόγευμα τοπική ώρα και θα χρησιμοποιήσει την παύση στις μάχες για να εντοπίσει περισσότερους ομήρους που φέρεται να κρατούν άλλες φατρίες. Ορισμένοι από τους Παλαιστίνιους αιχμαλώτους πρόκειται επίσης να απελευθερωθούν από το Ισραήλ μέχρι το τέλος της ημέρας.

Περίπου 200 φορτηγά τροφίμων και άλλης ζωτικής σημασίας βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων περιορισμένων ποσοτήτων καυσίμων, θα έμπαιναν στη Γάζα κατά τη διάρκεια κάθε ημέρας της κατάπαυσης του πυρός, σύμφωνα με Αιγύπτιους αξιωματούχους. Ωστόσο, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι  «δεν θα επιτραπεί η ασυντόνιστη μετακίνηση φορτηγών από τα νότια της Λωρίδας προς τα βόρεια».

Ενώ συμφώνησε στην εκεχειρία, η ισραηλινή κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να «συνεχίσει τον πόλεμο για να επιστρέψει στην πατρίδα όλους τους ομήρους, να ολοκληρώσει την εξάλειψη της Χαμάς και να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει νέα απειλή για το κράτος του Ισραήλ από τη Γάζα».

Οι κάτοικοι της Γάζας δεν θα επιτρέπεται να επιστρέψουν στα σπίτια τους στο βορρά κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας, αλλά θα είναι ελεύθεροι να διαφύγουν «με ασφάλεια»  νότια, πρόσθεσε ο Ισραηλινός Στρατός. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Avichay Adraee είπε επίσης ότι τα ισραηλινά στρατεύματα θα παραμείνουν στη Γάζα, σταθμευμένα σε «αραιοκατοικημένες περιοχές».

Η Χαμάς είπε επίσης ότι είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τη μάχη. «Ενώ ανακοινώνουμε την άφιξη μιας παύσης της συμφωνίας μάχης, επιβεβαιώνουμε ότι τα χέρια μας θα παραμείνουν στη σκανδάλη και οι νικηφόρες ταξιαρχίες μας θα παραμείνουν σε επιφυλακή για να υπερασπιστούν τον λαό μας και να νικήσουν την κατοχή και την επιθετικότητά της», ανέφερε η ομάδα  στο δήλωση το βράδυ της Πέμπτης.

Κατά τη διάρκεια μιας τετραήμερης κατάπαυσης του πυρός, το Ισραήλ και η Χαμάς ελπίζουν να ανταλλάξουν 50 Ισραηλινές γυναίκες και παιδιά με 150 Παλαιστίνιους πολίτες που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. Οι αξιωματούχοι εξέφρασαν την ελπίδα ότι η εκεχειρία θα παραταθεί περαιτέρω μία ημέρα για κάθε δέκα επιπλέον αιχμαλώτους που απελευθερώνονται..

Ἀπό : Τίθεται σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός Ισραήλ-Χαμάς

Η Μόσχα έχει ηθική υποχρέωση να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα, υποστήριξε την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Την προηγούμενη μέρα, είπε σε άλλους ηγέτες των BRICS ότι είχε συγκινηθεί από βίντεο που απεικονίζουν παλαιστίνια παιδιά να χειρουργούνται χωρίς αναισθησία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατηγόρησε το Ισραήλ ότι στοχεύει συστηματικά ιατρικές εγκαταστάσεις. Η διεθνής εποπτική αρχή είπε επίσης ότι οι θάνατοι παιδιών ήταν καθημερινό φαινόμενο στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα.

Απευθυνόμενος στο ρωσικό υπουργικό συμβούλιο μέσω σύνδεσης βίντεο, ο Πρόεδρος Πούτιν είπε: « Πρόκειται για μια πολύ σημαντική, ανθρωπιστική, ευγενή αποστολή. Πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων γεγονότων. ”

Ο Ρώσος ηγέτης συνέχισε περιγράφοντας την παροχή βοήθειας σε Παλαιστίνιους πολίτες στη Γάζα ως « ιερό μας καθήκον. ”

Παρακολουθώντας μια έκτακτη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής των BRICS μια μέρα πριν, ο πρόεδρος σημείωσε ότι «ο θάνατος χιλιάδων ανθρώπων, ο μαζικός εκτοπισμός του άμαχου πληθυσμού και η ανθρωπιστική καταστροφή που έχει ξεσπάσει » είναι αιτία για τη « βαθιά ανησυχία». ”

« Όταν παρακολουθείς πώς χειρουργούνται παιδιά χωρίς αναισθησία – αυτό φυσικά προκαλεί πολύ ιδιαίτερα συναισθήματα », πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ενώ η εξασφάλιση ανθρωπιστικής εκεχειρίας είναι βασικό καθήκον βραχυπρόθεσμα, η Μόσχα θα ήθελε να δει μια διαρκή ειρήνη στην περιοχή, σημείωσε. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με βάση προηγούμενα ψηφίσματα του ΟΗΕ που ζητούν τη δημιουργία δύο κρατών – του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, είπε ο πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, άλλα κράτη μέλη των BRICS συμμερίζονται τη στάση της Ρωσίας από πολλές απόψεις, όπως αποδεικνύεται από τον τρόπο που ψήφισαν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η ομάδα, υποστήριξε, θα μπορούσε « να παίξει βασικό ρόλο » στην επίλυση της σύγκρουσης δεκαετιών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι « κατά μέσο όρο, ένα παιδί σκοτώνεται κάθε δέκα λεπτά στη Γάζα. Ο αξιωματούχος είπε επίσης ότι το Ισραήλ επιτέθηκε σε ιατρικές εγκαταστάσεις, ασθενοφόρα και ασθενείς στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη τουλάχιστον 250 φορές από τις 7 Οκτωβρίου, γονατίζοντας το ιατρικό σύστημα στη Γάζα . ”

Το Ισραήλ εξαπέλυσε τη στρατιωτική του επιχείρηση μετά από μια θανατηφόρα επιδρομή μαχητών της Χαμάς που στοίχισε τη ζωή σε 1.200 Ισραηλινούς, κυρίως αμάχους, τον περασμένο μήνα. Από τότε, ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα έφτασε τους 13.000, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές.

Ἀπό : Ο Πούτιν περιγράφει την ανθρωπιστική βοήθεια προς την Γάζα ως «ιερό καθήκον» της Ρωσίας 


Ἡ Πελασγική

ΠΗΓΗ: http://sxolianews.blogspot.com/2023/11/blog-post_25.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου