Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Μια νύχτα μαγική...να δούμε σε καΐκι ποιος θα πρωτομπεί !!! (video)
Με το σύνθημα «Τέτοιο ρεζιλίκι! Σας παίρνει το καΐκι...» εκατοντάδες Αγανακτισμένοι στην Κέρκυρα κατευόδωσαν υπουργούς και βουλευτές που είχαν αποκλειστεί από το πλήθος σε εστιατόριο και αναγκάστηκαν να ζητήσουν τη συνδρομή ενός ...καϊκιού για να φύγουν!
Το απίστευτο γεγονός συνέβη χθες το βράδυ στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο στο Παλαιό Φρούριο. Όπως μεταδίδει το corfupress, με τη διοργάνωση της Βουλής, παρετίθετο επίσημο δείπνο σε Ευρωπαίους βουλευτές που συμμετέχουν στις εργασίες της Επιτροπής Μετανάστευσης και προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Παρόντες στο δείπνο η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα, η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου αλλά και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης. Το Corfupress μεταδίδει ότι πολίτες που συμμετέχουν στο κίνημα των «αγανακτισμένων Κερκυραίων» που εκείνη την ώρα βρισκόντουσαν στο καθημερινό τους ραντεβού στην Πλατεία Δημαρχείου, πληροφορήθηκαν την παρουσία των βουλευτών και αποφάσισαν να μεταφέρουν τη διαμαρτυρία τους έξω από το χώρο του δείπνου. Εκατοντάδες άτομα (σύμφωνα με μέλη της συντονιστικής ομάδας των αγανακτισμένων υπολογίζεται ότι συνολικά τις 4 ώρες που κράτησε η διαμαρτυρία πέρασαν περισσότεροι από 500 πολίτες) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πήγαν στο Παλαιό Φρούριο.
Εκεί πραγματοποιήθηκε συνέλευση και αποφασίστηκε να αποκλειστούν οι πολιτικοί. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας των επισήμων αποφάσισαν να τους φυγαδέψουν μέσω θάλασσας! Για το λόγο αυτό, ζητήθηκε και ήρθε εσπευσμένα το καΐκι που εκτελεί το δρομολόγιο Βίδο – Λιμάνι, το οποίο προσέγγισε τις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου με σβηστά ακόμα και τα φώτα πορείας.
Οι Έλληνες αλλά και οι Ευρωπαίοι βουλευτές υπό βροχή σφοδρών και καυστικών συνθημάτων από το πλήθος, («σας έπεσε βαριά η μακαρονάδα, τώρα θα χωνέψετε, κάνοντας βαρκάδα!», «τέτοιο ρεζιλίκι! Σας παίρνει το καΐκι...») και υπό τα βλέμματα των διαμαρτυρόμενων έστω και από ψηλά, περπάτησαν μέχρι το σημείο που είχε δέσει το καΐκι, ανέβηκαν στη ράμπα και αποχώρησαν με το σκάφος και πάλι με σβηστά τα φώτα! Μοναδικές λάμψεις ήταν τα φλας των φωτογραφικών μηχανών των Ευρωπαίων βουλευτών και αξιωματούχων που, προφανώς, βρήκαν ενδιαφέρον το θέαμα των διαμαρτυριών των Κερκυραίων.
Aφού η greekrevolution ξεκίνησε μιμούμενη το κίνημα των «Ιντιγνάδος» Ισπανίας, ας τελειώσει τουλάχιστον πρωτότυπα και όχι ως Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί. Ας μπούνε και σε καΐκι ...Μέσα από την εικόνα αυτή άλλωστε που θα κάνει το γύρο του κόσμου, θα βοηθήσουμε να αναπτυχθεί η κρουαζιέρα και ο θαλάσσιος τουρισμός στην Ελλάδα...
Ξαναλέμε ότι ο έλεγχος χάνεται, το καπέλωμα επιτείνεται, η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη. Τι πρέπει να γίνει ακόμη για να το καταλάβουμε; Η Ελλάδα βρίσκεται σε κίνδυνο...

Απο : epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου