ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟ BLOG

Όποια/όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την προσπάθειά μου,μπορεί να το κάνει με μια δωρεά μέσω PayPal στον λογαριασμό : ovitrouvios@yahoo.gr

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλές αναγνώσεις !

ΕΛΛΗΝ ΑΛΚΙΜΟΣ

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

Prora Beach Resort: Το «κολοσσιαίο» τουριστικό θέρετρο των Ναζί που δεν λειτούργησε ποτέ.


Το Prora beach resort είναι το μεγαλύτερο ξενοδοχείο που κατασκευάστηκε ποτέ έχοντας τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 10.000 επισκέπτες, ωστόσο δεν λειτούργησε ποτέ. Το τεραστίων διαστάσεων ξενοδοχείο βρίσκεται στο γερμανικό νησί Rügen στη Βαλτική και απλώνεται σε μία αμμουδιά μήκους περίπου πέντε χιλιομέτρων. Ο λόγος που δεν λειτούργησε ποτέ ήταν γιατί η κατασκευή του ξεκίνησε από τους Ναζί το 1936 μετά από εντολή του Χίτλερ, ωστόσο το 1939 ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έβαλε φρένο στις εργασίες, αφού όλοι οι 9.000 εργάτες μεταφέρθηκαν στα εργοστάσια κατασκευής όπλων.
Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου βρίσκονται 150 μέτρα από την ακτή. Στα οκτώ οικοδομικά μπλοκ που είχαν χτιστεί, είχαν κατασκευαστεί θέατρο, σινεμά, εστιατόρια, πισίνες και χώροι δεξιώσεων και φεστιβάλ, οι οποίοι όμως δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ.
Οι κάτοικοι της περιοχής το αποκαλούν το Κολοσσιαίο των Ναζί. Μετά τον πόλεμο οι αχανείς χώροι του ξενοδοχείου χρησιμοποιήθηκαν ως στρατιωτικό φυλάκιο, ενώ μετά την ενοποίηση της Γερμανίας ερήμωσε. Τόσα χρόνια έχει αφεθεί στην τύχη του. Ο χρόνος, αλλά και οι συχνές εισβολές βανδάλων το έχουν καταστρέψει.
Τώρα μετά από περίπου 70 χρόνια αποφασίστηκε να ανακαινιστεί μέρος του και να μετατραπεί σε σύγχρονο πολυτελές τουριστικό θέρετρο. Ηδη τα τέσσερα από τα οκτώ οικοδομικά μπλοκ έχουν πουληθεί σε ιδιώτες επενδυτές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου